Dit museum Ølgod: Demensvenlig rundvisning

Formidleren vil stille og roligt fortælle om Livet på heden for 150 år siden. I gamle dage … var alting bedre? Tror dine børn – eller børnebørn – ikke på, at man kan leve uden iPad og tv-serier? Synes de, det er hårdt at gå i skole? Måske skulle du tage dem med en tur til Dit Museum Ølgod.

Vi har museet for os selv og vi har tid til at sætte os med en kop kaffe.

Varighed: Ca. 2 timer, men vi tilpasser planen til de gæster som kommer på dagen, og vi tager den tid vi skal bruge.

Rundvisningen er en af de sidste chancer inden den over 50 år gamle udstilling pilles ned i forbindelse med at Kulturhuset skal renoveres .

Her kan du give din familie et indblik i en helt anden verden, kun 150 år væk. En verden, hvor børn gik på heden og vogtede får, eller stod tidligt op for at malke i den mørke stald. Hvor moren satte pris på alle de børn, hun ikke mistede og måtte skrive mindetavler over. Hvor faren tog snapseflasken med i marken, og der var grød på bordet flere gange om dagen.

Her blev jydepotter brændt under lyngen og siden blev de sorte potter brugt til at koge grød til dagens måltider. Så blev børnene sendt i skole, de unge landmænd kom på højskole og andelstanken opstod – at sammenhold gør stærk. Det moderne landbrug var skabt. Historien om udviklingen fra fattig hedebonde til demokratisk landmand fortælles på Dit Museum Ølgod.

Udstillingen i Ølgod er snart en museumsudstilling i sig selv. Den blev skabt i 1971, og var dengang så nytænkende, at mange af formidlingstankerne stadig holder. Her kan du se udviklingen fra fattigt hedesamfund til livlig stationsby. Du kommer tæt på de fleste genstande, da de ikke er bag glas. Du kan gå ind i interiører, og bænke dig ved langbordet. Under loftet står mælkefadet. Kan du gætte hvorfor?

DATO OG TIDSPUNKT:

Fredag den 15. December kl. 10:00 – 12:00

ADRESSE:

Dit Museum Ølgod, Ølgod Kulturhus, Vestergade 7, 6870 Ølgod

KONTAKTPERSON:

Har du spørgsmål? Kontakt Troels Riknagel på mail: TR@naturkulturvarde.dk

PRIS:

75 kr. 

TILMELDING:

Tilmelding via mail til Troels Riknagel på: TR@naturkulturvarde.dk senest torsdag den 14/12 kl. 12:00.

Vi bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse.