Botanisk Have: Botanik med alle sanser – særrundvisning for mennesker med demens

Kom med på rundvisning i Botanisk Have og oplev planter fra hele verden i Danmarks største levende plantesamling. Vi sætter sanserne i spil og mærker, dufter og smager på udvalgte planter og frugter mens vi bevæger os gennem forskellige klimazoner fra Danmark til de tropiske regnskove med høj luftfugtighed.

Botanisk Have er en grøn oase midt i byen med mange muligheder for at nyde og opleve planteliv fra hele verden. På rundvisningen her sætter vi tempoet ned og lader planterne forføre os med deres dufte, smage og smukke blomster. Vi besøger både Palmehuset, Sommerfuglehuset og den udendørs have.

  • Denne rundvisning er særligt tilrettelagt for mennesker med demens og deres pårørende/ledsagere. Der vil være fokus på ro, tryghed, struktur og sanser.
  • Palmehuset besøges efter lukketid, så der ikke er andre gæster. Rundvisning udendørs i Haven ligeledes efter lukketid, så der ikke er andre gæster.
  • Billetten er en dobbelt-billet hvor der udover billetholderen kan gå 1 gratis ledsager med. Botanisk Have stiller ikke ledsagere til rådighed på rundvisningen.

Varighed 1½ time. Rundvisningen er gående/stående. Der er enkelte bænke med mulighed for små pauser enkelte steder undervejs. Da vi besøger varme klimazoner anbefaler vi at der medbringes vand til turen.

Toiletter findes ved Botanisk Haves hovedindgang v/ Nørreport på bagsiden af Botanisk Haves blomsterbutik eller ved Palmehusets billetsalg.

Rutens beskaffenhed: Ruten er særligt tilrettelagt ift. at undgå for store udfordringer i terræn og underlag, hvor dette er muligt. Vær opmærksom på at der indgår grusstier og brostensbelagte stier i terræn udendørs i Botanisk Have, samt dørtrin og flere kortere trapper indendørs i Palmehuset. Deltagelse forudsætter, at man kan gå på kortere trapper med hjælp fra sin ledsager. Det er muligt at medbringe rollator. Det er ikke muligt at medbringe kørestol.

Antal: Max 16 personer i alt. Deltagerantallet er sat til max 8 personer med demens. Hver person med demens kan på deres billet medbringe 1 ledsager gratis.

DATO OG TIDSPUNKT:

Onsdag d. 21. juni og onsdag d. 20. september, kl. 17.00-18.30

STED:

Botanisk Have, Gothersgade 128, 1123 København

MØDESTED:

V. Spejlbassinet (det runde bassin) foran Palmehuset i Botanisk Have. Se kort her: https://snm.ku.dk/besoeg-os/. Her forefindes endvidere en kaffevogn der sælger kaffe, the, is og kolde drikkevarer. Billetten skal fremvises ved fremmøde. Rundvisningen starter til tiden. Vi starter med en velkomst og introduktion v. Spejlbassinet så evt. forsinkede fortsat kan nå at tilgå rundvisningen.

KONTAKTPERSON:

I tvivl om noget? Kontakt Botanisk Have på rundvisning@snm.ku.dk

PRIS:

150 kr. Hver person med demens kan på deres billet medbringe 1 ledsager gratis.

TILMELDING:

Vi bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse.